Behçet YAVUZ

Behçet YAVUZ

Yaşamını eğitime ve öğrenmeye adamış, ülkemizin dört bir yanında yetiştirdiği, yüreğine dokunduğu on binlerce öğrencisi için "işte benim en büyük sermayem." diyen bir eğitim duayeni, eğitim ve öğrenme lideridir.

Otuz dokuz yıllık eğitim sektörü deneyiminin 21 yılı devlette son 18 yılı da özel sektörde geçmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalıştığı süre içinde her pozisyonda önemli görevlerde bulunmuştur. Türkçe öğretmenliği, Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Eğitim Uzmanlığı, Şube ve Merkez Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı gibi görevlerinden sonra Ankara ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olarak Milli Eğitim Bakanlığındaki mesleki kariyerini tamamlamıştır.2003 yılında özel sektöre geçen Yavuz, Türkiye'nin önemli özel okullarında (İzmir Ekin Koleji, Bahçeşehir Koleji, MEF Okulları, Zafer Koleji, Düşünür Koleji) Genel Müdür Yardımcısı, Genel Koordinatör ve Genel Müdür gibi görevlerde bulunmuş ve son olarak da Düşünür Kolejlerini kurarak eğitim dünyasına armağan etmiştir.

Özel okul açabilmek için ülkemizin tüm illerini tek tek gezerek 60'dan fazla okulun kuruluş ve açılış süreçlerini yönetmiş, "her çocuğun doğru, kaliteli eğitim ve öğrenme hakkı vardır." diyerek onlara hizmet için kendini adamıştır. Atatürk'ün gösterdiği "çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak" hedefine ulaşabilmenin en önemli yolunun eğitim olduğuna inanan Yavuz, 21.Yüzyılın değişen ve gelişen koşullarında yepyeni beceriler ve yepyeni mesleklerin ortaya çıktığını, bu paralelde de Z ve Alfa kuşağı gençlerimizi/çocuklarımızı 2030'lu yılların dünyasına şimdiden hazırlamamız gerektiğini, bu anlamda da okullara büyük görev düştüğünü söyler.

Eğitim alanında yayımlanmış ve okullarda MEB tarafından kabul edilerek okutulmuş 5 kitabı bulunan Behçet Yavuz, TRT'de eğitim programları sunuculuğu, senaryo yazarlığı gibi görevlerde de bulunmuştur. Tenis ve satranç oynamayı çok sever, voleybol hakemliği yapmıştır ve iyi bir basketbol ve voleybol tutkunudur.

Merkezi İzmir'de yer alan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) kurucularından olup Mütevelli Heyet üyesi, İZSİAD (İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin) Danışma Kurulu üyesidir. Bir dönem İzmir Salihlililer Derneğinin de başkanlığını yapmıştır.

Yavuz,"Doğup büyüdüğüm, beni bugünlere getiren bu topraklara vefa borcumu son nefesime kadar ödeyeceğim." diyerek geçmişte olduğu gibi İzmir’imize fark yaratan yeni bir okul daha kazandırdı.

İZBİLİM Koleji, Atatürk’ün “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.” sözlerinden ilham alarak “Bilimin izinde” mottosuyla 21. yüzyılın beceri ve yetkinleriyle donatılmış nesiller yetişmeyi hedefleyerek eğitim dünyasında yerini aldı.

İZBİLİM Koleji Farklılıkları